Direktør i Betsson sparket – leter etter erstatter

10.001 Nights spilleautomat

fre sep 17, 2021

Den svenske gamblinggiganten Betsson melder at direktør Pontus Lindwall har fått sparken fra selskapet, men at han vil fortsette å fungere som direktør / daglig leder i selskapet frem til man har funnet en erstatter. De melder også at Lindwall har rett på 12 måneders sluttvederlag som følge av at han forlater selskapet.

I følge Betssons siste årlige rapport gjelder et slikt sluttvederlag kun når opphøret i arbeidsforholdet skjer fra selskapets side – og ikke ved ansattes egen oppsigelse.

Aksjekursen faller

Betsson har innledet en prosess for å finne erstatteren til den mangeårige daglige lederen og grunnleggeren Pontus Lindwall, og selskapet har også de siste dagene ryktes å være målet for et oppkjøp.

Styret i Betsson mener at selskapet er klare for ytterligere fornyelser for å kunne møte utfordringene i et internasjonalt miljø, flere regulerte markeder samt å kunne dra nytte av nye muligheter.

Selskapet sier også at Lindwall har spilt en uvurderlig rolle for Betssons fremgangsrike utvikling, og når han tiltrådte som daglig leder i 2017 var hans oppdrag å styrke selskapets posisjon og skape en solid plattform for fortsatt vekst. Den oppgaven er nå fullført, i følge styreleder for Betsson, Patrick Svensk.

Betsson-aksjen falt med nær 10% i torsdagshandelen da ryktene om at selskapet var en oppkjøpsobjekt for sportklesmerket Fantatic – en aktør som har tatt steget inn i bettingbransjen. Lindwall meddelte da at han ikke var interessert i å kommentere disse ryktene.

Pontus Lindwall fikk jobben som daglig leder i Betsson allerede i 1998 og hadde denne stillingen frem til 2011, og da ble han valgt styreformann. I 2017 ble han altså på ny ansatt som daglig leder for å gjennomføre oppdraget ‘Back on Track’ for et selskap som haltet litt. Dette oppdraget anser man nå altså at Lindwall har fullført.

Aksjen i Betsson svekket seg noen prosent på denne beskjeden.

Author: info

Leave a Reply

Your email address will not be published.