Antallet problemspillere i UK stuper –

10.001 Nights spilleautomat

tir okt 26, 2021

UK Gambling Commission i Storbritannia har nettopp rapportert om en statistisk signifikant nedgang i antallet problemspillere, og tallet forteller nå at det kun er 0,3% som sliter med dette. Tallene kommer frem i kvartalsrapporten hvor man har publisert en undersøkelse som omhandler deltakelse i og problematisk spilling innenfor gambling.

Halvering av antallet problemspillere

Prosentandelen av de litt over 4000 respondentene i telefonundersøkelsen som ble klassifisert som problemspilere ved hjelp av Problem Gambling Severity Index var altså på 0,3%. Dette er en nedgang fra 0,6% sammenlignet med samme måned i 2020. I juni-utgaven av undersøkelsen var tallet 0,4%.

Rapporten avslørte også en statistisk signifikant nedgang i problemspillingen kun hos mennene, og der falt tallene fra 0,8% til 0,3%.

Antallet mennesker i populasjonen som er i moderat risiko for problemspilling falt også betydelig på ett år – til 0,7%. Dette er dog på det samme nivået som i juni.

Andelen mennesker som klassifiseres i lavrisikogruppen var lavere enn i 2020, men allikevel innenfor feilmarginen.

Den totale antallet mennesker innenfor risikosonen var på 2,9% sammenlignet med 4% året før.

Antallet problemspillere, så vel som det totale antellet innenfor risikogruppen – er på det laveste og likt som i 2016 da man begynte å samle inn slike tall.

Nedgangen i skadelig spilling kom til tross for at spillingen har holdt seg noenlunde stabil, og det innebærer at 42% av respondentene rapporterte om at de hadde spilt i løpet av de fire foregående ukene før undersøkelsen. Dette tallet er betydelig lavere enn i 2019 da 46,7% rapporterte om at de hadde spilt.

Av de som spilte sa flere at de gjorde dette sjelden, og 18% av spillerne sa at de gjorde det sjeldnere enn én gang i måneden.

Ekskluderer man det nasjonale lotteriet sa 28,3% at de hadde gamblet de fire foregående ukene før undersøkelsen.

I mellomtiden økte online gambling i popularitet og man registrerte her et nytt høyeste nivå hvor 25% rapporterte at de hadde spilt på nett – eller 17,7% hvis man ser bort fra det nasjonale lotteriet. På den andre siden falt gambling i ekte casinoer fra 28,6% til 23,9% – og er dermed langt unna det førpandemiske nivået på 34,9%.

Det nasjonale lotteriet er utvilsomt det mest populære gamblingproduktet hvor 26,5% av befolkningen spiller. Utover dette spiller 7,8% på skrapelodd og 12,8% på andre lotterier.

Både bingo, de såkalte fotballbassengene og spilleautomater hos bookmakerne – som f.eks. bettingterminalene – opplevde en statistisk signifikant nedgang i spill.

I tillegg sa 3,4% at de spilte på spilleautomaten mens 5,6% sa de spilte på sport.

Her ser man med andre ord hvor velfungerende et regulert marked kan være.

Author: info

Leave a Reply

Your email address will not be published.